Правац 202

Афродизијаком сматрамо оно за шта се верује да има способност да повећа либидо. То може бити храна, разне биљке, пића, мириси или било шта друго.

Тако се у кинеској традиционалној медицини верује да морски коњићи имају снажан утицај на сексуалну жељу.

Због своје главе која подсећају на коњску и очију попут перлица морски коњићи изгледају врло различито од већине других риба. Продају их осушене на пијацама, послагане у чиније или пластичне кутије и део су масовне понуде осушених животиња и биљака за које многи Кинези верују да лече разна обољења.

Осим у Кини, једнако су популарни на Тајвану и Индонезији, а због претеране конзумације на Далеком истоку су морски коњићи уврштени на списак угрожених врста.

Иако нема тачних података колико је морских коњића остало у свету, стручњаци сматрају да им прети нестанак. Да ли је због успаваног либида фер убити милионе малих створења, и да ли постоје неки обичаји у нашој традицији помоћу којих је лакше пробудити сексуалну жељу, причамо у другом сату емисије „Правац 202”. Осим тога, отварамо и тему да ли појачан либидо може довести до већег ризика за превару партнера. Шта тада учинити, да ли опростити, под којим и колико „екстремним” условима?

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара