Обрати пажњу!

Тек након много година труда, залагања, инсистирања да Министарство здравља и РФЗО поштују одредбе из Закона о здравственој заштити, удружења пацијената који воде борбу против Хепатитиса Ц, успела су да бар мало помере здравствену политику и лечење успешнијим терапијама.

Али, сем издвајања новца, компликованије је - смањење предрасуда. „Сигурно је наркоман/ка, то се тако добија”, неретко је став и оних који су медицински радници, колеге, пријатељи, комшије које нас љубазно поздрављају. Стварност је ипак поприлично другачија, па се овај вирус може добити и у козметичким салонима, код зубара, па и у болницама. О животу пре и после излечења, дискриминацији коју заражени Хепатитисом Ц доживљавају, непродуктивном ћутању пацијената и бежању од потенцијалне осуде, као и о новим терапијама које су тренутно доступне за мањи број оних у најтежим стањима, причали смо са Иваном Драгојевић, председницом Удружења пацијената са болестима јетре „Хронос”. Детаљније о Хепатитису Ц, преносу, лечењу, последицама, разговарали смо са доц. др Иваном Милошевић, заменицом директора Клинике за инфективне и тропске болести КЦ Србије и чланицом Радне групе Министарства здравља за вирусне болести јетре.
У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а „Шта каже мрежа” обавештава вас о првој 5Г базној станици у Србији. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво