Обрати пажњу!

Имају ли непушачи право да негодују ако неко запали цигарету у њиховој близини?

Дуван убија и до половине укупних корисника, показују подаци Светске здравствене организације. Сваке године шест милиона људи умре од директних последица употребе дувана, док скоро 900.000 непушача умре због изложености дуванском диму. Ипак, вековима се пушење сматрало здравом навиком, а дуванска биљка, Никотијана, у 16. веку је називана „светим биљем” и „Божјим леком”. Данас су штетна дејства дувана и осталих супстанци у цигарети доказана, али када дође до тога да се забрани или некако сузбије ова навика - долази до огромног отпора. Како помирити слободу да се запали цигарета са њеним погубним дејством и на пушача и на људе око њега? О томе причамо спомињући најаве нових законских регулатива, али и уз осврт на представљање дувана кроз историју.
У наставку емисије причамо о највећој регионалној конференцији посвећеној гастрономији која се данас одржава у Новом Саду. Сем препорука за изложбе, концерте, представе и друге догађаје широм Србије, причамо и о новостима у дигиталном свету - како је једна фарма у Аустралији софтверском аутоматизацијом омогућила да се краве музу само онда када оне то хоће. О чувеном албуму Бруса Спрингстина „Born in the USA” причамо у рубрици „Временска капсула”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво