Правац 202

Живимо у времену у коме, бар тако делује, захваљујући паметним телефонима можемо да комуницирамо, да се забављамо, да уз помоћ разних апликација скраћујемо пут до информација, олакшавамо себи живот.

Једна апликација дизајнирана да помогне мужевима да „преведу” понашање и речи својих жена, не да није олакшала живот и допринела бољем разумевању него је изазвала буру реакција. Јапанска фирма објавила је ову апликацију, како кажу, у покушају да охрабри партнере да поделе одговорност за подизање деце а највише огорчења изазвали су контроверзни савети за мужеве. На основу почетне тврдње да се мушкарци и жене сукобљавају јер имају различите мозгове даље су нанизани савети описани као „превођење осећања које мајка има према оцу детета”. Тако је рецимо мушкарцима откривено да када жена каже: „Ово је стварно тешко” она заправо мисли: „Потребно је да изразиш захвалност за оно шта радим”.

Да ли се мушки и женски мозак разликују и у чему се огледају те разлике, постоје ли мушкарци који разумеју жене или жене које када кажу „Ово је стварно тешко”, заиста само мисле да је нешто тешко разматраћемо у Правцу. Помозите нам и напрегните своје (различите) мозгове.

Водитељ: Ивана Весић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво