Обрати пажњу!

Када је реч о бризи човечанства за природу и живи свет, много тога остаје само декларативно.

О последицама брзих промена на планети узрокованих човековим утицајем, прича се већ деценијама. Генерације које данас седе у владама, управама и разним утицајним институцијама широм света, иако су чуле од научника шта све треба променити ако желимо здраву Земљу - нису истрајале на том путу.

Млади желе да их натерају да поштују и законе, и једину планету коју за сада имамо.

Fridays for future (Петком за будућност) је покрет који је почео у августу 2018. године, након што је 15-годишња Грета Тунберг седела пред шведским парламентом сваког петка током три недеље, како би протестовала против недостатка акције у вези са климатском кризом. Она је објавила оно што је радила на Инстаграму и Твитеру и акција се убрзо проширила светом. Прошлог петка, 24. маја, људи широм света организовали су протесте и скупове са којих су се обраћали доносиоцима одлука са захтевом за конкретну акцију. Ми вам преносимо шта су средњошколци поручили на другом по реду „Петак за будућност” скупу у Србији.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а преносимо вам и вести из дигиталног света. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво