Обрати пажњу!

Податке које 3Г мрежа пренесе за 24 часа, 5Г ће моћи за мање од 4 секунде! Али, како ће реаговати наш организам када у свакој секунди 90 милијарди електромагнетних таласа удара у наша тела, највише у главу?

Многи светски експерти из области информатике и медицине ову технологију називају „мрежном смрти”, али мишљења нису јединствена. О овоме су за РТС говорили професор Петар Кочовић са Рачунарског факултета и епидемиолог Зоран Радовановић. Говорићемо и о најновијим подацима у вези са скепсом око 5Г мреже, о лажираним истраживањима, профитерима и љутим конкурентима на светском тржишту, који брину око развоја ове технологије. Да ли и ми, грађани, треба да бринемо? Причамо у првом сату емисије.

У наставку предлажемо свирке, концерте и друге догађаје широм Србије, које можете посетити ових дана. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво