Широм затворених очију – Отисак Душе

Све се мења

„Ми смо једина бића на земљи која могу да мењају биологију оним што мисле и осећају. Ми једини поседујемо нервни систем који је свестан феномена старења. И зато сто смо свесни, наш ментални став утиче на оно чега смо свесни. Није могуће издвојити ни једну једину мисао или осећај, једно једино уверење или представу која нема неког утицаја на наше тело, директно или индиректно. Наше ћелије непрестано прислушкују наше мисли и наша најдубља уверења и због њих се мењају. Напад депресије може изазвати пустош у имунолошком систему, али радост му може помоћи. Очај и безнадежност повећавају ризик срчаног удара и рака, а окидачи су и за низ других поремећаја у организму. То значи да се граница између биологије и психологије не може одредити са сигурношћу. Запамћени стрес, ослобађа исту количину деструктивних хормона као и прави стрес.

Зато што ум утиче на сваку ћелију у мозгу, човеково старење је флуидно и променљиво; може да се убрза, успори, заустави на неко време, чак и да самог себе окрене у супротном правцу. А уму ништа не односи толико снаге колико његова уверења кад су негативна. Сваки поглед на свет, креира свој универзум. Такође, после разних испитивања, испоставило се да је сваки чврсти део универзума (материја) привидни сноп енергије који вибрира у бесконачној празнини. То називамо пољем вечите трансформације. То квантно поље није одвојено од нас, оно јесте ми. Свака наша ћелија је минијатурни терминал повезан са космичким компјутером.
Око шест билиона реакција се дешава сваке секунде у свакој ћелији. Наша тела следе креативни импулс универзалног поља енергије које је увек у трансформацији. Ако се овај ток трансформација икад прекине, ћелије нашег организма доживљавају пропадање, што води до старења. Да би се одржало у животу, ваше тело мора да живи у складу са универзалном енергијом и њеном променом. Кожа се обнавља једанпут месечно, стомак сваких пет дана, јетра сваких шест недеља, а кости свака три месеца. Голом оку ти органи изгледају исти из трена у трен, али на крају ове године 98% атома у вашем телу биће замењено новим...” Др Дипак Чопра

О животу и свему што чини живот и ноћас у Отиску Душе. Добро нам дошли! 

Кроз емисију води Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво