Обрати пажњу!

Како водити рачуна о потребама особа са инвалидитетом?

Особе са хендикепом у нашој земљи спадају често у „невидљиве” људе. Мањак рампи за колица, покретних степеница, лифтова и возила градског саобраћаја са адекватним улазом, само су део проблема са којима се ови људи свакодневно срећу.
Неко је ипак одлучио да помогне. Паметна рукавица за слепе и слабовиде је изум домаће старт-ап компаније „Анора”. Овај уређај помаже при орјентацији у простору, при препознавању боја и новчаница, детектује светлост у просторији, а такође, може помоћи и при тражењу слепих особа, ако се изгубе.

Али то није све. Недавно је Канцеларија за Информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије направила сајт који помаже особама са хендикепом да га користе. Из Канцеларије најављују низ других начина уз помоћ којих ће људи са посебним проблемима моћи да несметано користе Интернет.

Говоримо и о занимљивим концертима и другим културним догађајима широм Србије, доносимо вести из ИТ света, нове сервисне информације као и ново издање „Временске капсуле”.

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво