Обрати пажњу!

Трибина „Филм као протест“ која је недавно одржана на Филозофском факултету била је посвећена разговору о филму као сведоку времена, о протестима 1968, 1996/97 и данас, о цензури и односу власти према уметности.

На трибини су говорили редитељи Желимир Жилник, Горан Марковић и Јанко Баљак и професорка Филозофског факултета Радина Вучетић. Како је филмско стваралаштво потпадало под струје и опозиције и власти током друге половине прошлог века, а како данас изгледа „филм као протест”? Ко су режисери модерног информисања, стварног или измишљеног, да ли документарни филмови могу нечем да нас науче и како се поље филмске уметности обрачунава са реалношћу, слушате од 13 часова.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1943. године рођен је Џорџ Харисон, енглески гитариста, певач, текстописац и филмски продуцент, најпознатији као члан Битлса, па је рубрика „Временска капсула” посвећена овом свестраном музичару. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а о научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво