Обрати пажњу!

Пре затварања изложбе Драгана Петровића „Весели свет”, 11. фебруара, одиграло се дружење са аутором.

Весели свет је назив изложбе која елаборира најзначајнија фотографска достигнућа Драгана Петровића, приказујући радове који су настали у периоду од почетка осамдесетих до краја деведесетих година XX века. Петровић је комерцијални фотограф присутан на народним весељима и традиционалним породичним скуповима у Србији. Његове фотографије зато представљају својеврсно друштвено - антрополошко мапирање. Истовремено, оне нам омогућавају да, иза културних манифестација, посматрамо свакодневицу једног времена и једног света, неприметно улазећи у домен субверзивног.
Који је то свет заиста весео? Посетили смо ову поставку, освежили сећања и призвали разне успомене, личне и опште.

Поподне настављамо уз још неколико тема. Колико су чувени филмови, толико је и музика рађена за њих - „Ратови звезда”, „Блиски сусрети треће врсте”, „Е.Т.”, „Супермен”, „Индијана Џоунс”, „Сам у кући”, „Парк из доба Јуре”, „Кука”, „Шиндлерова листа”... за све њих музику потписује Џон Вилијамс. Овај награђивани композитор, диригент и пијаниста је рођен на данашњи дан и зато му посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, свирке и концерте. О томе да ли ће роботи заменити новинаре, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара