Обрати пажњу!

Клиника за менталне болести „Лаза Лазаревић” у сарадњи са Министарством здравља основало је COC линију за превенцију самоубистава која ће радити 24 сата дневно, седам дана у недељи.

Ова прва СОС линија за превенцију суицида почела је са радом претходне недеље. Такође, пре нешто више од месец дана отворен је и Центар за ментално здравље у згради „Београђанка”. Статистика о менталној хигијени говори да смо себе запоставили у том смислу. Помоћ психолога или психијатра људима значи слабост, размаженост, прављење жртве од себе или скретање пажње ради сујете. Ипак, број оних који се јављају овом Центру није мали. Како ове опције ван „Лазе” могу да помогну, говоре психолог Зорана Филиповић и в.д. директора ове установе, Ивана Сташевић Карличић.

У наставку емисије још тема. Рубрика „Временска капсула” посвећена је аустралијском певачу и глумцу, некадашњем фронтмену групе INXS, Мајклу Хачинсу који је рођен на данашњи дан. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, свирке и концерте, а рубрика „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво