Обрати пажњу!

Мултитаскинг ће нас мултидокрајчити. Или не?

Рад на неколико обавеза у исто време, или мултитаскинг, увукао се кроз страх од неуспеха и кроз борбу са конкуренцијом постао готово еволутивна карактеристика човека 21. века. Укратко - много је тога да се уради, а мало сати у дану. Зато прибегавамо организационим методама у равни са бакиним „ембарго колачем” (ни из чега нешто) да бисмо урадили све што треба у току дана. С једне стране, способност мултитаскинга постала је тражена и атрактивна особина доброг радника, али не мора да значи да ће посао бити и квалитетно урађен. Ипак, ако успемо да се покренемо и мало овог реда пренесемо на неке друге сфере, може бити од користи. Како функционише купање троје деце уз позиве с посла и обавезе у кухињи, а како изгледа обављање свакодневних обавеза са псом на повоцу? Приче суграђана, коментари психолога и јавних личности на тему, чекају вас од 13 часова.

Пре 41 годину свет је упознао краља диско музике и плеса који има егзистенцијалне, готово Кјеркегорске дилеме - Тонија (Џона Траволту) у филму „Грозница суботње вечери”, а управо на данашњи дан група Би Џиз објавила је највећи хит који је постао икона са филмом - „Stayin' Alive”. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, попут Фестивала подводног филма у Кинотеци, а „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света. 

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво