Правац 202

У рукама Томислава Јовића више од четири деценије оживљава бакар.

Мада се никада није школовао у овој области и по професији је глумац, изузетно је цењен као уметник и један од ретких ако не и једини код нас који се озбиљно бави захтевном техником обраде овог метала. О свом вишедеценијском „ратовању” са бакром, истраживању начина на које га претвара у уметност, о томе да ли у животу уопште постоји „случај” или несвесно идемо ка ономе чиме нам је предодређено да се бавимо овај уметник за кога кажу да скоро алхемичарски истражује могућности бакра говори за Београд 202. 

Гласник нам најављује почетак 12. Фестивала српског филма фантастике који ће бити одржан од 25. до 28. октобра у Студентском културном центру. Земља у фокусу овога пута је Јужна Кореја и њена фантастична кинематографија, а тридесет филмова из Србије, региона и света биће у конкуренцији за главну награду фестивала - Коскар.

Од 10 до 12 са вама је Весна Парезановић Алексић.

Перспектива 202 Перспектива 202

Autor:
Београд 202

У емисији „Перспектива 202” упознајемо људе који на различите начине обогаћују тренутак нашег времена - кроз уметност и културу, активизам и лична искуства. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво