Визија

Екипа Двестадвојке била је учесник БИТЕФ-ових шетњи по Источној Србији.

Наша новинарка Соња Тодоровић Шегрт је посетила Музеј Крајине у Неготину који је основан 1934. године и у чијем се фонду налази око петнаест хиљада предмета. То је музеј комплексног типа у чији састав улазе: централна зграда с археолошком, етнолошком, историјском и уметничком поставком, Родна кућа Стевана Стојановића Мокрањца и Музеј Хајдук Вељка. Посетиоцима Музеја Крајине омогућено је да преко изложених експоната прате историјски развитак града са економске и културно-просветне тачке гледишта, а новинари су посетили и културно туристичку манифестацију у Рогљевачким пимницама, о чему сазнајемо у прилогу.

Сутра се отвара Лесковачки интернационални фестивал филмске режије који ће, 11. годину заредом, окупити филмске ствараоце из земље и региона. За пет дана фестивала премијерно ће бити приказано чак девет филмова. Пред отварање новости доноси Јелена Кнежевић, која се јавља из Лесковца.

Милован Филиповић, директор Драме Српског народног позоришта у Новом Саду, ексклузивно за наш програм најављује премијеру представе „Крвава свадба”, као и следећу сезону у Драми СНП. Са њим је разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

Фестивал „Културе простора” почиње у петак у Новом Саду, у оквиру платформе Калеидоскоп културе. Биће уприличене три архитектонске изложбе које на својеврстан начин промовишу архитектонску културу, о чему ћемо разговарати са Слободаном Јовићем испред Друштва архитеката Новог Сада које је и организатор догађаја. 

Водитељ, Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво