Визија

У оквиру платформе Калеидоскоп културе, Нови Сад отвара врата једном необичном самоорганизованом циркусу.

Циркобалкана је фестивал заснован на ентузијазму и можемо га описати као независни номадски, изведбени, креативни и едукативни центар. Функционише у целом региону са идејом да афирмише културу савременог циркуса и то на самоорганизован начин уз помоћ пријатеља и заљубљеника у циркус. Овогодишња Циркобалкана је већ стартовала, а у емисији говоримо детаљније о њеном концепту и програмима које можете пратити до 22. септембра.

Прилика за публику да нешто више сазна о концепту 57. Октобарског салона била је панел дискусија „Уметност је наш посао” која је одржана у Дворани КЦБ-а, а окупила је уметнике, кустосе, арт менаџере, галеристе и арт критичаре из Србије и света. Они су кроз кратке презентације и разговор понудили своје виђење данашњих светских кретања на тржишту уметности, испитијући различите аспекте као што су фестивализација, комуникација и промоција уметности. Детаље зна Дејана Јочовић.

У рубрици „Приче о БИТЕФ-у” коју емитујемо у току трајања фестивала послушаћемо шта о актуелном фестивале мисле Егон Савин, Светозар Цветковић и Драгољуб Мићуновић. Како се они сећају БИТЕФ-а, шта су научили од ове манифестације, која је представа на њих оставила највећи утисак, и пошто се много говори о томе на који начин треба подмладити фестивал, које су њихове идеје о томе? Припремила, Соња Тодоровић Шегрт.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво