Широм затворених очију

Филм „Ваљда знаш шта радиш” који је недавно имао светску премијеру на Омладинском Филм Фестивалу Сарајево указује на актуелне проблеме међу омладином.

А наши вечерашњи гости су млади људи који потписују ово остварење. Нађа Петровић као сценаристкиња и редитељка и Никола Стојановић, као директор фотографије и редитељ филма. Како сугеришу организатори Фестивала њихов филм има веома занимљив приступ и покушаћемо да откријемо шта је двоје нарочито креативних студената навелo да се уопште баве овом темом и на који начин су јој приступили.

Ево увода: Летње јутро. Девојка са тестом трудноће у рукама. Родитељи, пријатељи, бивши момак? Коме може да се обрати? Цео филм девојка не проговара, као да остаје нема. Заправо, друштво је не чује. Свако брине само о својим стварима. Ово је филм о младима, о суштинским и озбиљним проблемима са којима се они суочавају. То је реална прича о једном „судару” са животом.

Наравно, биће то прилика да причамо са Нађом и Николом о другим стварима, њиховим погледима на уметност, културу, друштво. Због тога знамо да ћете нас помно слушати.

Аутор и водитељ, Петар Протић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво