Широм затворених очију - Само срцем се добро види

Овако је говорио, Његова Светост, Патријарх Павле, Светац који је ходао:

„Човек не може бирати време у којем ће се родити и живети. Од њега не зависи ни од којих родитеља, ни од ког народа ће се родити, али од њега зависи како ће он поступати у датом времену: да ли као човек или као нечовек, без обзира на то у којем народу и од којих родитеља.
Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господин и надопуни наше недостатке.
Да је и свима нама, као људима и хршћанима, јасно начело да „зло добра донијети неће”, да је „крв људска храна наопака”, ствари би ишле срећније.
Кад се човек роди, цели свет се радује, а само он плаче. Треба живјети тако да, кад умре, цели свет плаче, а само он се радује.”

ТЕМЕ: Павле (Гојко Стојчевић), епископ пећки, митрополит београдско-карловачки, 44-ти Патријарх српски, рођен је 11. 09. 1914.; Усековање главе светог Јована Крститеља; Шта је то: „Једна глава, а стотину капа.”? или Зашто зеца никада не треба оставити да га чува; У питомини моравског крајолика, где пркосни Вујан одмара своја старачка плећа, бокоре се Мрчајевци. Водимо Вас међу људе које је песник Обрен Пјевовић назвао „Жуборави свет”, на 16-ту „Купусијаду”; Захваљујући Винку Лозићу из Вршца стиже глас - Берба 2018!; Марија Калас; Грета Гарбо; Знате ли да је Санторини, кикладско острво, најспектакуларније острво Грчке, не само енигма и чаролија већ Црни бисер Егеја; Скиатос никада није мењао име. Дали су му га први досељеници, по грчкој речи СЕНКА - СКИА, које стварају мноштво стабала али има и оних који заговарају да Скиатос лежи у сенци планине ПЕЛИОН; Има томе готово најмање десетак година како сам написао: „Мароко, земља кроз коју се путује свим чулима; Величанствена лепота Марока видљива је у тамним очима берберских жена, у бојама маракешких кућа и локалима Casablance”; Реј Чарлс, Ремарк...

Слушајте нас на FM: 104,0 MHz
и преко Интернета: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Контакт: ++381 11 3249 202 * СМС: +381 64 0202 200*
Мејл: program202@gmail.com

Продукција и избор музике: Нена Огњеновић Тркуља
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво