Визија

Говоримо о пројекту Калеидоскоп који представља дело културе заједништва и заједничко креирање простора и програма културе којим се кроз различите уметности представља јединствена слика различитости и разноликости Новог Сада.

На више од 80 локација, 400 програма у које ће бити укључено преко 60 организација из Новог Сада, уз више од 1000 уметника, наш град добија лето богато културним дешавањима у јединственом облику, облику Калеидоскопа. Концепт којим се јачају капацитети за припрему Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. у виду Калеидоскопа почиње 23. августа и траје до краја септембра, док је свечано отварање код Кинеске четврти и Чешког магацина заказано за 25. август.

Београдско Народно позориште није отишло на прави летњи распуст, јер су неке од њихових представа веома тражене на фестивалима, и у земљи али и у Регији. Ни до краја лета нема мировања за део ансамбла који се већ упутио у Стокхолм. О чему је реч - Жељко Хубач, директор Драме, разговара са Александром Гловацки.

У Врњачкој Бањи вечерас се, свечаном доделом награда најбољима, завршава 42. издање Фестивала филмског сценарија. Ко су овогодишњи лауреати сазнаћемо из прве руке, од Соње Тодоровић Шегрт која прати Фестивал.

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво