Широм затворених очију - Само срцем се добро види

„Живот је леп, много лепши него што сте заслужили.

Уживајте у животу и када сте већ имали прилику да се родите!”
Речи су ово Душка Радовића, јединствене личност наше културе, који се међу звезде, у небеска пространства, преселио у 16-ти дан августа 1984. годинe.
ТЕМЕ: Иво Визин, Бокељ, морепловац, први наш човек који је опловио Земљу; Радоје Домановић; Федерико Гарсија Лорка; Јасна Лаловић нас је ових дана подсетила на једну од Сократових порука: „Човек може спознати срећу тек када спозна добро и када чини добро.”; Да ли знате да је велики италијански композитор Ђакомо Пучини своју чувену оперу „Madame Butterfly” посветио краљици Јелени Савојској, црногорској принцези и претпоследњој краљици Италије; Кинеска мудрост: „Засадим дрво а онда га пустим на миру”; Биљана Прокић, глумица Народног позориште у Ужицу, жена која и сјајно пева, објавила је ових дана: „Нек живе како хоће, а ја ћу живети како ја хоћу. Ја не могу бити друкчија... И све би требало да је друкчије, све... Ја не могу живети друкчије него по срцу, а ви живите по правилима." (Лав Толстој, Ана Карењина); Марко Аурелије Проб, римски император, засадио први чокот лозе у сремском виногорју; О љигавости...

ПОСЕБНО ПРЕПОРУЧУЈЕМ: Отварање Ретроспективне изложбе Дејана Уларџића; 1976 - 2018; у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић”, у четвртак, 16. августа 2018. у 19 часова и 30 минута.

Слушајте нас на FM: 104,0 MHz
и преко Интернета: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Контакт: ++381 11 3249 202 * СМС: +381 64 0202 200*
Мејл: program202@gmail.com

Продукција и избор музике: Нена Огњеновић Тркуља
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара