Визија

Изложба „Ћириличка типографска писма“ признатог графичког дизајнера Лазара Димитријевића отворена је у Културном центру „Светозар Марковић“ у Јагодини.

Последњих година овај аутор је креирао типографска писма која данас доживљавају велики успех. Наиме, Димитријевић је аутор преко 40 типографских писама - фонтова, а његова стилизована ћирилица врло је модерна и одскаче од њеног архаичног и традиционалног облика. Овај врхунски дизајнер који је и предавач на предметима Калиграфија и Типографија, лансирао је и нови пројекат-фонт под називом „Ернест”. А ради се о персоналном писму које је засновано на рукописима књижевника Ернеста Хемингвеја о чему сазнајемо од Лане Николић. Тринаести Међународни студентски филмски камп „Интеракција” и Осми Међународни мастерклас документарног филма Interdoc Пожега, окупиће средином августа 32 младих документариста из 23 земље, који ће учествовати у продукцији документарних филмова, похађати предавања о режији креативног документарног филма, присуствовати пројекцијама и разговорима о филмској документаристици, а детаље можете чути у данашњој емисији од Петра Протића.

Приче о затвореницама Србије с краја 19. века забележио је извесни Милутин А. Поповић и штампао албум о њима. О самом аутору нису сачувани никакви подаци, а „Затворенице - Албум Женског одељења Пожаревачког казненог завода са статистиком" прва је публикација такве врсте у српској култури. Књига садржи предговор Милутина А. Поповића, тридесет пет прича о затвореницама, илустрације и фотографије. Ново издање, које је ове године објавила Лагуна, приредила је проф. др Светлана Томић. Светлана Младеновић, која је присуствовала промоцији књиге, разговарала је тим поводом и са криминолошкињом, проф. др Весном Николић Ристановић, као и правницом Иваном Ђурић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара