Летња башта - поподне

Знате ли шта је и где је Врмџа?

Село у подножју Ртња, јединствено по много чему, село у које се стално досељавају нови становници - из Београда, Војводине, у селу живи и један Американац са породицом и један Италијан. Нови становници су купили тридесетак старих кућа, обновили их и сада у њима живе. Развијен је сеоски туризам, има око 60 ендемских врста лековитог биља, бројни су извори здраве пијаће воде, село има сеоски водовод, интернет, прелепу природу, језеро, Музеј, стару воденицу, етно ресторан. Били смо претходног викенда у Врмџи на другом фестивалу еколошко-туристичко-документарног филма Врмџа фест а шта смо забележили чућете у Летњој башти.

Повешћемо вас и у Велико Градиште, још један бисер природе, где ће 20. и 21. јула бити одржане „Аласке вечери".

18. јула 1988. године почело је снимање 16. филма о агенту 007. Овом остварењу „Дозвола за убиство" у коме је Тимоти Далтон играо Џејмса Бонда посвећујемо рубрику „Временска капсула".

Новинари ретко постављају оригинална питања али једно такво је својевремено новинар поставио чувеном чешком филмском редитељу Јиржију Менцелу. Ову причу слушаћете у рубрици „Баш као на филму"

У „Летњој башти" са вама Милена Милићевић и Ивана Весић.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво