Сваштара

Ово је доба године у ком ретко излазимо без флашице воде.

Какав је квалитет воде коју купујемо односно, точимо из чесми? Шта се дешава са флашираном водом коју начнемо, а не искористимо током дана, односно водом из чесме која дуго стоји у пластичној или другој амбалажи? Европска унија је појачала контролу квалитета воде због могућих нових опасности по здравље али и смањења количине пластичног отпада. У „202 повода" на ову тему разговарамо са мр сц. мед. Зорицом Јовановски, начелницом Центра за хигијену и хуману екологију Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут" и др Аном Мршуља из ЈКП „Београдски водовод".

О води и на почетку емисије. Гласница Марина Зец, јавља се са Аде Циганлије где је по седми пут забодена „плава застава" као највише међународно признање за свеобухватан квалитет и безбедност на купалишту.

За Светско првенство у фудбалу 1966. године, важну улогу имао је и семафор, односно светлосни уређај за регулацију. Како су дошли у „везу" семафор и Светско првенство, открива нам уредник међународне рубрике „Спортског журнала" Михајло Тодић. О томе и детаљима актуелног Светског првенства у фудбалу, причамо са колегама Дејаном Булајићем и Јованом Зец.

Кад смо код фудбала, у рубрици „Много смо најјачи" угостили смо Вука Рашовића. Бившег фудбалера, а сада фудбалског тренера. Као играч је прошао све селекције Партизана. Са својом генерацијом крчио је пут млађим нараштајима за најелитније клупско европско такмичење, а као тренер тек ствара свој пут. Ове године проглашен је за најбољег тренера у Саудијској Арабији. Са њим је разговарала Вања Савић.

Када се поведе реч о хркању, обично се у друштву нађе неко ко се томе смеје. Међутим, ко је икада провео ноћ поред „хркача", сигурно му није до смеха. Осим тога, хркање је опасно и за онога ко производи те непријатне и иритирајуће звуке. Статистике показују да половина одраслих хрче. Чак четвртина људи то ради гласно и често, а мушкарци вишеструко чешће и јаче од жена због разлике у грађи грла. О томе шта су узроци и како решити проблем чућете од Весне Алексић.

Интернационални нишки џез фестивал „Нишвил 2018" биће одржан од 3. до 12. августа, а у оквиру главног фестивалског програма на Тврђави, наступају Inner Circle, Gypsy Kings, Lisa Simone, Kenny Garrett, Matt Bianco, Manhattan Transfer...

Водитељ: Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво