Сваштара

Јелена Андоновић је мултимедијална уметница, којој, после објављене књиге, ускоро излази и музички албум за издавачку кућу „Менарт”.

Поред јако запажених књижевних радова, збирке поезије „Све и више од тога", као и романа „Србикон", наша гоћша је оставила трага и на пољу музике, о чему данас разговарамо у рубрици „202 повода". Наши слушаоци имаће прилике да чују премијерно и њен нови сингл као и то који су њени планови за будућност на пољу музике.

У Црну Гору возом? Знате ли како ћете? Путници који се одлуче на овај корак, сада полазе са железничке станице „Топчидер". До ове железничке станице може се само трамвајем број три. То је једина опција јавног градског превоза. Уколико вас и ваше тешке торбе неко довезе до станице, имаће муке са паркингом. Означена паркинг места не постоје, али у околини зграде има довољно простора да ауто оставите „на дивљака". Благајна и тоалет налазе се у објекту недалеко од станичне зграде. Још детаља о овој новини у железничком саобраћају доноси вам колега Владимир Тодоровић.

„Тамбурица фест", највећи светски тамбурашки фестивал, почиње у Новом Саду 20. јуна, свечаним отварањем изложбе слика, тамбурашком променадом и откривањем споменика Марку Нешићу, у Змај Јовиној улици. Фестивал ће трајати четири дана а најављено је више од пет стотина учесника, међу којима су највећи тамбурашки оркестри из земље, региона и Европе. С обзиром да је пријатељ овогодишњег фестивала Народна Република Кина, већ другог дана ће бројне посетиоце тамбурашког фестивала поздравити амбасадор Кине у Београду, његова екселенција, Ли Манчанг. Поред стандардног такмичарског програма наступиће и Кинески национални оркестар, Звонко Богдан и Марија Шерифовић. О томе данас разговарамо са организатором фестивала, Јованом Адамовим.

Др Јелени Тодоровић ће 23. јуна у Бриселу, бити уручена награда „Европа Ностра", за културно наслеђе, коју додељује Европска комисија. Јелена Тодоровић, редовни професор Факултета примењених уметности, је заједно са кустоскињом Музеја примењене уметности, Биљаном Црвенковић, награђена за пројекат „Истраживање и каталогизација државне уметничке колекције Дворског комплекса у Београду". Зато је др Јелена Тодоровић наш гост у рубрици „Господо, Амбасадор Србије", коју је припремила колегиница Јелена Кнежевић.

Годишњи одмор, кажу многи, добар је једино уколико успемо да се током њега „упалимо и угасимо", или, што би млади рекли - ресетујемо. Често нам много енергије прође у организацији самог одмора, одрађивању посла пре њега, у путу и често, у прилагођавању на не баш очекиван смештај. Како би идеалан годишњи одмор требало да изгледа па да након њега једва чекамо да се вратимо на посао, прича нам, у рубрици „Мода 202", колегиница Оливера Перић.

Колико су Срби поуздани? А колико су поуздани они од којих се поузданост највише очекује? Менталитет нашег поднебља кроз призму сатире пропустио је још једном колега Петар Лазић, чије афоризме читамо у рубрици „Перино перо".

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво