Сваштара

Од овог петка, сваког радног дана за време трајања Светског фудбалског првенства у Русији, термин од 11.30 од 12.00 биће посвећен фудбалу и Мундијалу.

Као и увек, покушаћемо да будемо мало другачији. Пасионирани љубитељи најважније споредне ствари на свету неће бити ускраћени ни за једну битну информацију, али прегршт занимљивости које припремамо привући ће и оне који фудбал слабије прате. Прва емисија протећи ће у причи о свечаном отварању и првом дану, бивши играч Порта и Бенфике, али и селектор наше репрезентације, Љубинко Друловић, причаће о дербију између Шпаније и Португала, а посебан део посветићемо српским репрезентативцима које у недељу очекује први меч. Много добре музике и трио Јована, Поп и Миња пред микрофоном рецепт су за занимљивих 30-ак минута.

Осим тога, биће речи и о другим спортовима. Репрезентативка Србије у Џудоу Милица Николић освојила је за нашу земљу бронзану медаљу на Европском првенству у Тел Авиву. Она је до одличја стигла у категорији до 48 килограма, што је прва медаља за Србију после 15 година. За рубрику „Много смо најјачи" разговарала је са Вањом Савић и открила ко је и зашто „послао" на џудо.

Док се не заврше сви уписи и испити, мало ко ће кренути баш далеко на озбиљно летовање, ван Београда. Опет, високе температуре и притисак који ствара живот у граду, стварају неодољиву жељу да се, бар на кратко, макар и ту близу, одмакнемо, расхладимо, разонодимо, у природи. У „202 повода” данас причамо о излетиштима и дестинацијама до којих се стиже превозом ГСП-а. Причу је припремила Ружица Зоркић Радичевић.

Ако нисмо у прилици да се расхладимо на неки бољи начин, као прву помоћ имамо туш. У рубрици „Да си жив и здрав”, коју је припремила Дејана Јочовић, сазнајте колико туширања је препоручљиво и због чега је свакодневно туширање и више него пожељно.

Кафе бар „16", је модел социјалног предузећа, које је покренуло Свратиште за децу Београд, с циљем да се деци кад напуне 16 година и када више законски немају право на коришћење услуга свратишта, обезбеди место за праксу и могуће запослење. Како би скренули пажњу на рад 16-ице, данас ће бити организовано дружење познатих музичара и писаца с клинцима из Свратишта.

Рамбо Амадеус, Огњенка Лакићевић, Бранко Росић и многи други дружиће се с децом и разговарати о музици. Биће изложени и ауторски радови с традиционалне Паралелове радионице „Стрип и плоче”. О томе на који начин се и ми можемо укључити и подржати ову акцију, обавестиће нас наша репортерка Вања Савић.

О музици ће бити речи и у редовној рубрици „Пази свира се!”. Шта нас од занимљивих фестивала и концерата очекује сазнаћемо од колеге Владимира Тодоровића, а водимо вас и на концерт једне од првих група која је спојила хип-хоп и метал. Култни „Body Count" из Лос Анђелеса започео је 1. jуна велику европску турнеју наступом у Холандији, а у склопу турнеје наступиће 18. јуна у Београду у башти СКЦ-а. Иначе, вођа ове групе је легендарни репер и глумац Ајс Ти.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво