Сваштара

Нови Сад ће наредне године бити омладинска престоница младих.

Организациони тим Омладинске престонице Европе Нови Сад (ОПЕНС) je зато пред сугађане ставио посебан и интересантан изазов. Кроз такмичење, младим Новосађанима је пружена прилика да приближе свој град младима из региона и Европе тако што ће креирати кратак, модеран туристички приручник за оне који долазе у Нови Сад. Милица Ђилас о томе у „202 повода" разговара са координаторкoм за међународну сарадњу ОПЕНС-a Валентином Антић.

Милица Ђилас ће бити и у улози репортера - поводом Светског дана добровољних давалаца крви, посетиће Институт за трансфузију.

У рубрици „Топ потоп", у којој познати састављају своје листе, на теме које сами бирају, чућете листу најбољих афоризама о мушко - женским односима, коју је саставио Александар Баљак. Припремила Љиљана Обрадовић. Рубрика „Мода 202", коју припрема Оливера Перић - посвећена је питањима поверења, поузданости и веровања.

Женски академски хор СКЦ-а из Ниша, под диригентском палицом проф. Иване Мировић годинама бележи запажене резултате на разним међународним такмичењима и фестивалима. Последњи у низу је успех у Румунији, где су на хорском такмичењу освојили прву награду.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије", чућете више о овој и другим наградама и утисцима са такмичења од проф. Иване Мировић. Припремила Слађана Савић.

У последњем сату ћемо више говорити о музичком фестивалу на отвореном „Летњи дан Матија Бан", у организацији Туристичко-спортске организације општине Чукарица. Четврти по реду, фестивал ће бити одржан у суботу, 16. јуна са почетком у 20.00 часова на летњој сцени у парку на Бановом брду. Посебна посластица овог програма биће концерт „Филмска прича" Симфонијског оркестра РТС- а са диригентом Бојаном Суђићем. На репертоару су најпознатији класици и филмска музика. У парк у Пожешкој, су позвани сви. Довољно је да „понесу" добро расположење, приручно средство за седење (ћебе , столицу, јастук) и уживају у целовечерњем фестивалу на отвореном. Улаз је бесплатан.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво