Визија

Интервју: Александар Димитријевић, психоаналитичар

Др Александар Димитријевић је психолог и психоаналитичар који живи и ради на релацији Берлин - Београд.

Докторирао је на Одељењу за психологију Филозофског факултета у Београду где је предавао као доцент. Упоредо је радио као психотерапеут, објављивао научне радове и стручне текстове. Академску каријеру наставио је на Међународном Универзитету за психоанализу у Берлину, као гостујући професор. Сматра се да је током година Димитријевић успео да изгради врло респектабилно име у свету и да постане ауторитет у психолошкој научној мисли. А као доказ за то је чињеница да је сарађивао са највећим светским стручњацима из ове области па се тако издваја његова недавна сарадња са чувеним Салманом Ахтаром, професором на „Џеферсон” Медицинском универзитету у Филаделфији.

Др Димитријевић је био један од 350 учесника из читавог света који су се окупили на недавно одржаној Конференцији Европске федерације психоаналитичких терапеута у Београду. То је била прилика да Марина Зец, за Визију 202, са међународним стручњаком разговара о његовој ужој специјалности - социјалној агресији.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво