Сваштара

Фестивал „Exit” почиње 12. јула, на Петроварадинској тврђави.

Кога ће све овога пута угостити и које атракције претходе једном од најзначајнијих европских музичких догађаја, сазнаћете тачно у подне. Овај фестивал је поново добио титулу најбољег „major" фестивала у Европи што, само по себи, доноси велику част али и одговорност. О томе, у рубрици „202 повода", са Јулиом Митровић из „Exit" тима разговара колегиница Ружица Врховац.

„Булевар шаха" почео је на Савском венцу, у склопу манифестације „Симултанка на отвореном". Овај догађај, другу годину за редом, организује Општина Савски венац у сарадњи са „Шаховским савезом Београда". Новина је то што ће се манифестација сваког наредног викенда одржавати на другој локацији. Манифестација је отворена за све љубитеље ове древне игре без обзира на старосну доб, а за све учеснике биће обезбеђена шаховска опрема. Програмом су предвиђени турнири и симултанке, као и слободно играње шаха. О томе нам данас прича члан већа општине Савски венац, Урош Трипковић.

Несинхронизовани семафори, али журба и нестрпљивост пешака, разлози су десетинама казни за саобраћајне прекршаје које полиција редовно наплаћује на прелазима на Тргу републике. Пешаци ће код Народног позоришта најчешће морати да пређу улицу из два пута, са паузом на разделном острву, јер је саобраћај организован тако да на семафорима за пешаке неће истовремено светлети зелено. Казна за непрописно прелажење улице је 5.000 динара а шта се може поправити по овом питању, прича нам колега Владимир Тодоровић.

Жеља за победом у конфликту, сматрају психолози, често је плодно тле за нове свађе и сукобе. Жар борбе често нам замути почетну идеју која каже да је циљ од почетка био компромис и сарадња а не продубљивање конфлита и победа по сваку цену. Како да енергију сукоба преточимо у енергију сарадње на обострану корист, прича нам у рубрици „Мода 202" колегиница Оливера Перић.

Једна наша народна изрека каже да паметнији попушта. Не би то било тако страшно, да једна друга, једнако популарна изрека каже - Паметан и будала, два брата рођена. Како се припадници нашег менталитета односе према паметнијима чујте у рубрици „Перино перо", у којој читамо афоризме Петра Лазића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво