Сваштара

Градски секретаријат за спорт и омладину и ове године обезбедио је бесплатне програме спортских активности током летњег распуста у Београду, за ученике основних и средњих школа.

Дечаци и девојчице, узраста од седам до 18 година, могу да добију ваучере за разне спортске програме и кампове, изузев часова пливања пошто су ваучери за ове програме као и низ година уназад први подељени. За њих остаје награда да сваке среде уз ђачку књижицу бесплатно посећују базене у престоници. Наш саговорник у рубрици „202 повода" је Никола Рајичић, подсекретар Градског секретаријата за спорт и омладину, а Милош Спасојевић из Младеновца ће нам испричати како су ове активности организоване у овој општини.

У оквиру пројекта „Square affair" постављена је нова уметничка минијатура на београдском Цветном тргу. Kомбинујући традиционални материјал са модерним дизајном и изразом, „Square affair" је израдио плочице за реновирање великог зида на Цветном тргу, дајући овом чувеном месту нову дозу модерног шарма. Пројектом „Цветни трг" подржава се уметност нових генерација, које на овај начин изражавају своју индивидуалност и карактер. Поред овог пројекта, договорена је израда мурала који ће красити један од најпрометнијих пролаза у центру града, декорација степеништа и много тога још о чему нам прича колегиница Јована Зец.

„Зајечарска гитаријада" већ годинама је балкански празник рокенрола. Смотра младих и афмирисаних извођача одржава се и ове године, а поред хедлајнера Билија Ајдола очекује вас и много тога још што ће нам данас приближити представник манифестације Јадранка Јанковић.

На Европском шампионату, који је овог викенда одржан у Београду, Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили су златну медаљу у дисциплини двосед на 1000 метара и уједно поставили нови светски рекорд у овој дисциплини. Данас слушамо Марка Томићевића у рубрици „Много смо најјачи”.

Дуг живот и здравље су незаобилазни на списку жеља за сваки рођендан или Нову годину. Истраживања показују да и поред свакодневног жаљења на све и свашта, модерни човек итекако жели да живи што дуже. Да бисмо ту своју жељу остварили неопходно је да живимо квалитетно па вам стога, у рубрици „Да си жив и здрав" савете за дуг живот даје колегиница Милена Милићевић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво