Сваштара

„Нове технологије у образовању 2018“, међународна конференција коју пету годину заредом организује British Council, биће одржана у Белекспо центру 8. и 9. јуна.

Манифестација има за циљ унапређење квалитета образовања у земљама Западног Балкана кроз употребу информационо-комуникационих технологија. И ове године посетиоци конференције могу да чују и упознају стручњаке, иноваторе и ентузијасте из целог света. Тамо ће бити и наш репортер Петар Протић, који ће нас детаљније обавестити о овом догађају.

Фудбалска репрезентација Србије припрема се у Грацу за предстојеће мечеве на шампионату света у Русији. Сутра их очекује још једна провера против Боливије, а наш саговорник у рубрици „Много смо најачи” биће Љубинко Друловић, некадашњи репрезентативац који је 38 пута бранио боје националног дреса. Са њим је разговарала мр Биљана Шујдовић.

Током Светског првенства биће популарнији неки други напици, али ми у рубрици „Да си жив и здрав”, коју је припремила Дејана Јочовић, причамо о кафи. Омиљени напитак у целом свету, кафа, већини је први јутарњи ритуал. Међутим, испијање кафе на празан желудац веома штети нашем организму.

На обали Тисе у Новом Бечеју од 8. до 10. јуна многобројни љубитељи романтике и природе окупиће се да, по ко зна који пут, провере легенду која каже да се у време цветања Тисе испуњавају љубавне жеље онима који пусте запаљену свећицу на лицидерском срцу у реку. Природни феномен поновног рађања инсекта, за који биолози тврде да је настанио нашу планету пре 360 милиона година, јавља се само још на реци Тиси и Јанг Цек Јанг у Кини. Више о овоме сазнајте у последњем сату емисије.

Најавићемо и Европско првенство у кајаку, кануу и паракајаку које ускоро почиње на Ади Циганлији у Београду, а сазнаћете у рубрици „Пази, свира се!” и шта нас вечерас широм Србије од занимљивих концерата и свирки очекује.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво