Повишен тон

Није једноставно купити некоме поклон, посебно ако вам је стало да тог неког заиста обрадујете и поклоните му нешто смислено, нешто што не мора много да вреди у материјалном смислу, може да буде и нешто што је ваших руку дело и што ће му увек бити успомена на вас.

Е, ако бисмо ово покушали да објаснимо деци у ово доба године, док родитељи грозничаво договарају, преговарају, отварају вајбер групе и купују поклоне васпитачицама и учитељицама, тешко бисмо их убедили у било шта од горе поменутог.

Када се и зашто ово „даривање" претворило у неку врсту такмичења ко ће да купи скупље, веће, најчешће без икаквог учешћа деце у том поклону, осуду оних који у овоме неће да учествују или бар сматрају да нема смисла учествовати по овако наметнутим правилима?

Шта куповином поклона чија је вредност често у висини плате једног васпитача или учитеља детета, поручујемо тим људима, шта показујемо својој деци разговарамо са Оливером Мајдић, мајком која је у Савету родитеља и има озбиљно „искуство" по овом питању и Бранком Тишмом, психологом у ОШ „Лазар Саватић".

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије позвало је јавност да предложи име за младунца орла крсташа. О овом позиву али и угрожености ове птице, једином преосталом гнезду и труду волонтера да га сачувају разговарамо са Милицом Мишковић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије. У другом сату емисије слушате и рубрику „Датум, време, место" којом честитамо рођендан Давору Сучићу, познатијем као Сејо Сексон, босанскохерцеговачком гитаристи и оснивачу рок бенда „Забрањено Пушење".

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво