Сваштара

Један позив мења све!

Ово је реченица која савршено описује ситуацију оних који чекају на трансплантацију органа. Данас се обележава Национални дан донора, а тим поводом разговарамо са пуковником проф. др Ђоком Максићем, координатором за трансплантације на Војномедицинској академији и са Стеваном Влајићем, потписником донорске картице. Темом се у „202 повода” бави Милица Ђилас.

На почетку емисије доносимо звук птица из насеља Шумице у Београду. Марина Зец ће се јавити из Центра за културу и спорт „Шумице” где је у току изложба ликовних дечјих радова, скулптура и кућица за птице, у оквиру пројекта „Заштитимо птице у Београду”. Висок степен угрожености ових животиња, изражени неповољни еколошки и климатски услови њиховог опстанка и човекова немарност, указали су на потребу за организовањем овог програма са жељом да допринесе развијању еколошке свести међу школарцима.

У рубрици „Да си жив и здрав” говоримо о трешњама. Осим у свежем стању, ово укусно воће можете да једете и у разним посластицама. Поред тога што ћете уживати, учинићете вишеструку услугу свом здрављу. Ублажавање болова, здравије кости, више енергије, бољи сан и спречавање болести срца, само су део стања на која трешње благотворно делују. Више ћете сазнати од колегинице Весне Парезановић Алексић.

Одбојкашка репрезентација је на окупу због наступа у Лиги нација. Њихово окупљање буди стара очекивања стечена у време када је наша златна генерација доминирала светском сценом. Подсећамо вас на једног од њих, Владимира Батеза, са којим је разговарао Дејан Булајић.

У рубрици „Квака 202” Драгутина Роквића, посматраћемо реалност кроз сатирични двоглед. Роквић запажа: „Ко ће да помогне ђацима из предмета Финансијска писменост, ако се родитељи крију због кредита од банкара, деда кука због оних пет хиљада умањене пензије, а комшија зове упомоћ кад год се појаве извршитељи?”.

Пред крај емисије најавићемо још нека занимљива културна дешавања, међу којима је и „Ђурђево отвореног срца”. Радио Београд 202 је медијски пријатељ овог догађаја планираног за 4. август. Љубитеље рокенрола обрадоваће група „Ван Гог”, а о детаљима програма више ћете сазнати од организатора манифестације.

Водитељ: Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво