Сваштара

„Арсенал Фест“ одржава се крајем сваког јуна у Крагујевцу од 2011. године, од кад се наметнуо као један од најзанимљивијих, најрелевантнијих и најперспективнијих летњих фестивала на отвореном у Србији, бившој Југославији и овом делу Европе уопште.

Слоганом, 3 дана, 3 стејџа и 44 извођача, „Арсенал Фест" сажима своју овогодишњу понуду а шта вас све тачно чека од 21. до 23. јуна приближиће вам, у рубрици „202 повода" колега Милош Поповић.

„Belgrade Future Gaming" је манифестација која се одржава у Xали 3 „Београдског сајма", 5. и 6. јуна. У Београду ће још једном бити представљена најсавременија понуда из области гејминга, а посетиоци ће моћи да купе жељену опрему, обезбеде софтверску подршку и пратећи сервис. Излагачи су водеће светске фирме, а што се пласмана тиче, организатори рачунају на српско али и шире тржиште југоисточне Европе. О томе нам детаљније прича колега Влада Тодоровић.

„Биоодрживи свет", манифестација посвећена обележавању Светског дана животне средине, биће одржана 5. јуна у Дому омладине Београда. Програм почиње панел дискусијом „Какав је (природни) укус бизниса?”, на којој ће се разговарати о корелацији биодиверзитета и нових пословних могућности, са посебним фокусом на пчеларство и органску храну. Након дискусије, посетиоце очекује изненађење - коктели од органског воћа и поврћа, и медењаци који ће их напунити здравом, чистом и позитивном енергијом, како би испратили један од најзначајнијих филмова о улози пчела у природи и њиховом посебном значају за опстанак људи на Планети, „Више од меда", редитеља Маркуса Имхофа. Манифестацију организују „Green Fest", Дом омладине Београда и пројекти „Немачке развојне сарадње" које спроводи GIZ у Србији и региону југоисточне Европе. Детаљније о томе прича нам програмски директор манифестације Владан Шћекић.

Докторка Тања Раденков, специјализант реконструктивне хирургије, добитница је признања Универзитета у Оксфорду за најбољу медицинску праксу у трансплатацији косе за 2018. годину, у конкуренцији лекара из целог света. У рубрици „Господо, Амбасадор Србије" докторку Раденков представља Оливера Перић.

Стручњаци кажу да је амбиција пут до успеха а упорност возило којим се тамо иде. Са разних страна нам се говори како упорност, рад и марљивост представљају сигуран пут ка успеху. Ипак, да ли је то заиста увек довољно? И да ли понекад јуримо ка циљу који није наш? О саставним елементима рецепта успеха, у рубрици „Мода 202", прича Оливера Перић.

На велико чуђење орнитолога, планинска птица бела чиопа, коју су досад виђали само по источној Србији, почела је да прави гнезда по Београду. Нема ту чуђења, чиопа иде куд и остали. Ово је само док се не снађе, па даље за Немачку. Да ли су птице почеле да имитирају људе као и много тога још сазнајте у сатиирчној рубрици „Квака 202", Драгутина Роквића.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ „202 повода": Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво