Ars, Artifex

Трећи DnR фестивал у Дому културе Студентски град, 10 година Крокодила

Трећи фестивал музичког документарног филма Dok'n'Ritam почиње сутра у Дому културе Студентски град регионалном премијером филма „Maria by Calas” о чувеној оперској диви. До краја фестивала, до 10. јуна, под слоганом „Еклектика је наш стил” биће приказано и више од десет филмова који ће на фестивалу имати српску, фестивалску, али и регионалну и светску премијеру. Од прича о панку, београдској рокабили сцени, поп звездама, великим хитовима и њиховим ствараоцима, па све до остварења у којима видимо ветеране у потпуно другачијем светлу - Корнелија Ковача, Пецу Поповића, Жикицу Симића или оне са друге стране, из андерграунд света, одакле долази Миомир Грујић Флека. На трећем Док'н'Ритму премијерно ће бити приказан филм „Ти можеш" о Петру Ловшину, оснивачу и фронтмену састава Панкрти, као и филм „Попе, врати се" о Момчилу Попадићу, чувеном новинару, ауторухитова, као што су Да ми је бити морски пас, Опрости ми, папе, Скитница, Кошуља плава... Фестивалску премијеру имаће и филм „Charlatan Magnifique” који приказује интимни свет Роберта Пешута Magnifica.
О овоме са уметничком директорком фестивала Сандром Ранчић разговара Јелена Кнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Јубиларно десето издање фестивала КРОКОДИЛ под називом „КРОКОДИЛових 10" биће одржано 15. и 16. јуна у амфитеатру испред Музеја Југославије. Кроз читања, софа-интервјуе и перформансе представиће нам се: Мира Фурлан, Славенка Дракулић, Дубравка Угрешић, Ведрана Рудан, Марко Видојковић, Абдулах Сидран, Марко Томаш, Румена Бужарковска, Марко Шелић, Дејан Атанацковић, Борис Дежуловић, Њуз.нет са Зораном Кесићем и Њузбар. Представићемо анимирани филм „Унтравел" Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег и књигу Ранка Бугарског „Говорите ли заједнички?", а вечерње програме фестивала затвориће концерти Краља Чачка и Бојане Вунтуришевић.
Фестивал КРОКОДИЛ ће и ове године организовати разнолике трибине о најактуелнијим друштвено-политичким темама из перспективе културе. О 10. издању КРОКОДИЛА информише нас Петар Протић.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво