Сваштара

Светски дан заштите животне средине у 202 повода

Пети јун је датум када се овај дан обележава у целом свету кроз разне активности и кампање, са циљем скретања пажње јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Данас у „202 повода" говоримо о значају наше освешћености на ову тему. У којој мери поштујемо природу и да ли смо спремни да значајно унапредимо њену заштиту? Од др Слободана Пузовића, директора Покрајинског завода за заштиту природе, сазнаћемо и како ће бити обележен у нашој земљи и како грађани Србије могу да помогну у очувању животне средине. Са вама од поднева Ружица Врховац.

Бранислав Трајковић ће вас упознати са садржајем кампање „Заштитимо пешаке" коју спроводи Савет за безбедност саобраћаја - Секретаријат за саобраћај. Циљ је да ризици настанка саобраћајних незгода буду сведени на минимум.

У рубрици „Много смо најјачи" гостује наша репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић. За њом је успешна година у Светском купу, а пре неколико дана је на последњем такмичењу у Минхену са Дамиром Микецом oсвојила сребрну медаљу у категорији миксева ваздушним пиштољем. Забележила мр Биљана Шујдовић.

Постоји ли посао из снова? Већина људи би на ово питање одговорила потврдно, али и додала да га увек ради неко други. Шта је посао из снова, пита се и одговара у својој ауторској радио колумни Миодраг Стошић.

У свакодневној трци и стресу, велики број људи се труди да у свој живот уведе што више здравих навика. Постоје, међутим, и оне које редовно упражњавамо, а треба их избацити јер могу да упропасте здравље. Шта би већ од сутра требало да промените у свакодневној рутини, чућете од Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав".

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво