Сваштара

Шта данас значи бити задовољан на послу и да ли је могуће ићи са осмехом на лицу на посао?

Наравно да јесте! Портал „Инфостуд" спровео је истраживање о најпожељнијим послодавцима у Србији, у ком је учествовало преко десет хиљада испитаника. Са Милошем Туринским са овог портала у „202 повода" разговарамо о квалитету пословног окружења у Србији, али и о томе какве услове рада очекују радници од послодавца. У студију је колегиница Милица Ђилас.

Омладинске задруге су одувек биле начин да студенти зараде додатни џепарац за летовање, гардеробу или одлазак на неки музички фестивал. Иако задруга данас има више него икад, чини се да је расположење студената за овим обликом зараде мањка.

Изговори да посла нема или да су премало плаћени нису одрживи јер нуди се доста различитих профила, а чак и када се цена рада повећа, нема мотивације код младих људи. Рачуница каже да би за један месец, са пет радних дана недељно, студент у најбољем случају могао да заради нешто више од 400 евра, односно просечну српску плату. Детаљније о томе прича нам колега Петар Протић.

„Арсенал Фест" одржава се крајем сваког јуна у Крагујевцу. За само неколико година постојања наметнуо се као један од најзанимљивијих, најрелевантнијих и најперспективнијих летњих фестивала на отвореном у Србији, бившој Југославији и овом делу Европе уопште. Ове године срце Шумадије посећују: Марки Рамон, група „Лет 3", „Плави оркестар", „Дисциплина кичме" и многи други, о чему нам данас прича представник фестивала Марија Цветковић.

Причање у сну често је оно што у шали објашњавамо чињеницом да дотична особа толико воли да прича, да ни док спава не може да се заустави. Ипак, медицина каже да у сну причају особе које имају специфичну дијагнозу и да се тај поремећај, иако благ, треба третирати на прави начин. О феномену причања у сну, у рубрици „Да си жив и здрав" колегиница Дејана Јочовић.

Одбојкашице Србије постижу добре резултате у новом формату такмичења који се игра ове године, под називом „Лига нација". Одбојкашица Сања Старовић, некадашња репрезентативка, боје Србије је бранила на многим такмичењима, као и у „Гран прију" који је наследила „Лига нација". Рубрику „Много смо најјачи" припремила колегиница Вања Савић.

Са лепим временом дешава се све више концерата на отвореном као и музичких фестивала. У Нишу вас овог викенда чека фестивал „ПозитивНИ", у Новом Саду 11. по реду „To be Punk" фестивал, а у Београду, у башти СКЦ-а, група „Репетитор" обележава 10-годишњицу свог деби албума „Све што видим је први пут". Шта је то што нас од концерата очекује 1. јуна сазнајте у рубрици „Пази, свира се" Владимира Тодоровића.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ 202 повода: Милица Ђилас

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво