Ars, Artifex

Инспирација петог јубиларног Фестивала „Мирдита, добар дан!“ је Беким Фехмију, познати југословенски и светски глумац, који представља симбол и јединства и раскола, али и могућност повезивања два културна простора у јединствену целину.

Уз представљање уметника и извођача, представника модерне косовске културне сцене, циљ фестивала „Мирдита, добар дан" је да се сусретима представника две друштвене и културне заједнице подстакну промене и створи традиција сарадње, којом ће посредно бити дат допринос трајној нормализацији односа Београда и Приштине. Фестивал je почео синоћ у Центру за културну деконтаминацију и трајаће до до другог јуна, када ће бити затворен изложбом у Дорћол Плацу. Остале сегменте програма представиће Соња Тодоровић Шегрт.

У Београду сутра почиње пети Фестивал фантастичне књижевности Арт-Анима, и то на два места, у Сали Општине Врачар и у клубу галерији Полет. Више од тридесет учесника - писци, уредници, издавачи, проучаваоци књижевности, културни радници и научници - говориће о књижевној фантастици, њеном развоју, друштвеном утицају и важности у културном и уметничком погледу, осврћући се како на класичне ауторе и дела, тако и на стваралаштво савремених домаћих и страних писаца, што ће подробније најавити Јована Зец.

Стеријино позорје ушло је у другу половину, а своје утиске са до сада виђеног доноси Александра Гловацки.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво