Сваштара

„Евергрин фестивал” одржава се, по први пут у Нишу, на нишкој тврђави, од 29. до 31. маја.

Последњег дана фестивала 31. маја на позорници у Тврђави наступиће група „Кербер” и оркестар „Импресија”, који ће се публици представити у мало другачијем издању, кроз симфо-рок концерт, под диригентском палицом композитора Војкана Борисављевића. Концерт ће директно преносити „Београд 202". Данас, у рубрици „202 повода" разговарамо о томе са фронтменом групе „Кербер", Гораном Шепом.

„Дан здравих навика - Сви на вагу" је пројекат који се одржава 29. маја, од 10.00 до 20.00, на тргу испред ГО Звездара и УК „Вук Караџић". Манифестацију отвара Милка Раичевић, нутрициониста и оснивач удружења „Сви на вагу". Едит Македонска, прва виолина концерт-мајстор оркестра опере Народног позоришта у Београду, музичком нумером најавиће културно-уметнички и спортски програм, који ће се одвијати током целог дана. Посетиоце очекују бесплатна мерења на специјалним вагама на којима могу да се добију подаци о телесном индексу масе, масноћама у крви и другим параметрима важним за здравље. О томе нам детаљније прича колега Влада Тодоровић.

„Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА", заједно са својим партнером, „International Police Organisation", покренуо је акцију која се зове „Шифра Барбара". Акција има за циљ едукацију и обуку за поступања у ситуацији нестанка деце, а носи име по девојчици Барбари Витез, која је нестала 2016. године и још увек није пронађена. Акција подразумева обуку и едукацију запослених у локалима, тржним центрима, школама и вртићима и биће у наредном периоду спроведена широм Србије, али и Европе. Сви локали и установе чији радници прођу ову обуку добиће сертификат, а разликоваће се и по томе што ће на њиховом излогу или вратима стајати и налепница са натписом „Шифра Барбара". О томе нам данас прича председник „Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА" Стеван Ђокић.

Ивана Станковић рођена је у Врњачкој Бањи. Студира рачунарске науке у Београду, а њен хоби је цртање графитном оловком. У току средње школе учествовала је на великом броју међународних такмичења и освајала прва места. Истиче да јој је врхунац у каријери изложба коју је имала у Финској са цртежима инспирисаним овом земљом и њеним омиљеним бендом „Nightwish", због чега је сматрамо правим амбасадором наше земље. Рубрику о њој припремио колега Марко Мирановић.

Један инжињер запослен у Влади Индије није месецима долазио на посао јер тврди да се повезао са божанством Вишна које му је тврдило да ће тако да обезбеди кишу пољопривредницима. Питамо се да ли због тога и неки наши политички радници не долазе месецима на посао? Углавном, чак и да кише нема, сам њихов недолазак, дефинитивно доноси благостање. Како наша стварност делује криз монокл сатире сазнајте у рубрици „Квака 202", Драгутина Роквића.

Сатире никад доста, па вам данас нудимо и бисере бритког духа и промућурне жаоке, нашег колеге Петра Лазића, у рубрици „Перино перо".

„Одело не чини човека" - реченица је коју смо много пута слушали и изговарали. Ипак, постоји списак места и догађаја где прећутно врло лако прелазимо преко овог правила и спремни смо да се повинујемо „дрес коду". Психолози сматрају да је одело још један начин наше комуникације са околином и да њиме шаљемо веома јасне поруке. Чак и кад нису одштампане на мајицама. О феномену облачења, у рубрици „Мода 202", колегиница Оливера Перић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво