Широм затворених очију

У новој емисији спајамо филозофију, падобранство и људе које спашавају наше животе.

Немачки психијатар и филозоф Карл Јасперс дефинисао је појам граничне ситуације, који одсликава суштински осећај наше егзистенције - несигурност и коначност, а означава моменте где је човек на неки начин угрожен, попут кривице или патње.

Кроз ову основну тезу искустава догађаја који угрожавају наше постојање посматрамо падобранство као спорт у ком себе намерно стављамо у несвакидашње ситуације да бисмо искусили ново виђење света.

Недавно је одржана манифестација „Балкански скок пријатељства 2018” која је окупила више од стотину учесника из различитих земаља, у организацији Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг" и Ваздухопловног савеза Србије. Доносимо вам приче људи који говоре шта за њих представља падобранство, и заједно отварамо питање недодољиве привлачности овог спорта. Утиске са првог скока падобраном у тандему преноси и водитељка Лана Николић.

Говоримо о још једној врсти граничних ситуација и слушамо причу командира београдске Управе за безбедност на рекама, Речне полиције, Бојана Масала, он са нама дели како изгледа посао где између осталог, спасава грађане који свој живот ризикују скоковима са мостова.

Пишите нам на 064 0202 200 или на program202@gmail.com, а пратите нас и на друштвеним мрежама.

Са вама је Лана Николић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво