Ars, Artifex

„Боливуд” премијерно у Народном позоришту, интервју са Инес Парис, редитељком и сценаристкињом из Шпаније и мјузикл Хлеб театра о вршњачком насиљу у Позоришту лутака Пинокио.

Најновија представа београдског Народног позоришта, „Боливуд” ауторке Маје Пелевић, доводи Боливуд - ту индустрију забаве и среће - у наше крајеве опустошене транзицијом. Ескапизам неочекивано омогући удруживање, солидарност и слогу, вредности заборављене у посткомунистичком сивилу. Представу у којој играју Милош Ђорђевић, Јелена Ђокић, Данијела Угреновић, Сузана Лукић, Павле Јеринић и Бојана Ђурашковић, приказаће Александра Гловацки.

Филм у режији Инес Парис, „Ноћ у којој је моја мајка убила мог оца”, отворио је програм „Савремени филм”, у оквиру 11. фестивала Шпански метар, у Дворани културног центра Београд. Филм је у званичној селекцији Фестивала у Малаги 2016. године добио Награду публике, а са редитељком, која је почасна гошћа Београда, разговара Јелена Кнежевић.

Соња Тодоровић Шегрт препоручује „Речи од камена”, мјузикл о вршњачком насиљу, настао у копродукцији Хлеб театра и Вечерње сцене Позоришта лутака „Пинокио”, ауторке Сање Крсмановић Тасић. Представа је резултат двогодишњег рада уметника и драмских педагога Хлеб театра у оквиру пројекта „Заједништво”, оствареног у више београдских основних и средњих школа.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво