Широм затворених очију - Лига 202

Постоји само једна књига која је истински проникла у Битлсе, а то је ова – кључни светски бестселер чији је значај растао с Битлсима од првог објављивања до данас.

Хантер Дејвис је 1967. и 1968. уз Битлсе провео осамнаест месеци када су на врхунцу моћи дефинисали генерацију и променили лице популарне музике. Као њихов једини озваничени биограф, имао је непоновљив приступ не само Џону, Полу, Џорџу и Рингу већ и њиховим пријатељима, породицама и сарадницима. Присутан у пресудном тренутку, он је сакупио читаво благо интимног и разоткривајућег материјала који ову класичну књигу о Битлсима још увек чини путоказом за све друге биографе. Издавач за Србију је „Лагуна".

Битлси су готово сами створили поп музику какву познајемо. Данас су њихове песме инспирација многим поп и рок звездама. Ливерпулска четворка је променила свет дајући глас свом времену. Књига „Револуција у глави - Песме Битлса и шездесете" досеже до самог срца Битлса - њихових плоча. Аутор поседује јединствено знање и моћ да „прочита” 241 песму Битлса хронолошки - од њихових аматерских почетака преко песме Real love до њиховог последњег окупљања 1995. Ијан Макдоналд јасно показује зашто су песме овог култног бенда и данас свеприсутне. Издавач за Србију је „Clio".

Гост: Александар Саша Илић.
Аутор и водитељ је Ненад Кузмић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се