Сваштара

Гости „202 повода“ матуранти Пете београдске гимназије

Данас је последњи дан школске године за матуранте који су током школовања похађали гимназију. Гости ће нам рећи да ли знају пред каквим се животним изазовом налазе, шта за њих значи матура, да ли су одлучили чиме ће се бавити у животу, који ће факултет уписати....

Пет нових и другачијих аутобуских стајалишта сачекује путнике на релацији Сурчин - Ледине - Нови Београд - Зелени венац. Ово је резултат рада платформе „Будућност архитектуре" у оквиру 13. Београдске интернационалне недеље архитектуре БИНА 2018. Извештава репортер Марина Зец.

Сигурно вам се догодило да вас код честих и наглих промена времена заболе зглобови и глава, или вам се расположење поквари, без неког посебног разлога. Временске прилике су се последњих година промениле, па ваздушни притисак, влажност и температуре могу драстично да се разликују у кратким периодима. Статистике показују да скоро половина људи на планети осећа тегобе код промена времена, а њихов број је из године у годину све већи. Метеоропатија не бира ни године, ни пол. Које тегобе је најчешће прате, зашто нам се се то дешава и има ли помоћи, тема је рубрике „Да си жив и здрав", коју је припремила Весна Парезановић Алексић.

Једна од тема сатиричне рубрике „Квака" је ново археолошко ископавање на Петроварадину. Аутор је Драгутин Роквић.

За неколико дана почиње други, од четири највећа тениска турнира на свету, Ролан Гарос. Ове недеље у току су квалификације кроз које ће наши млађи играчи покушати да дођу до главног жреба. Слушамо једну од њих, Нину Стојановић, у рубрици „Много смо најачи".

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво