Сваштара

Правилник о техничким прегледима возила у 202 повода

Велику прашину у јавности, ових дана подигла је измена „Правилника о техничким прегледима возила", по којој су возила старија од 15 година морала на сваких шест месеци да иду на технички преглед. О чему се заправо ради и шта нас све очекује у будућности на тeхничком прегледу сазнаћете у рубрици „202 повода" коју припрема Слободан Игрутиновић.
„Међународни сајам технике и техничких достигнућа" одржава се 62. пут по реду, oд 21. до 25. маја, у халама Београдског сајма под слоганом „Корак у будућност". Једно од стандардних мерила успешности овог сајма је број иновација, премијера и ексклузивитета са којима излагачи излазе пред посетиоце и стручну јавност. Последњих година број најављених новитета усталио се на око 100, од чега се, по правилу, око половина односи на домаће компаније. Најављени новитети односе се на широку лепезу техничких и технолошких сектора, а како све то изгледа на лицу места испричаће нам колегница Милица Ђилас.
„Kупиник - Дани змајева", манифестација је која се одржава у Купинову 26. маја, у част легендарног Змаја Огњеног деспота Вука, ратника, владара и можда последњег правог средњовековног витеза српске традиције. Догађај организује удружење „Зелени поглед" из Kупинова, покровитељ је пећиначка локална самоуправа, а партнер туристичка организација општине Пећинци. Манифестација ће бити одржана на простору око тврђаве Kупиник, цркве Светог Луке и Етно куће у Kупинову, а остале детаље пренеће нам председник „Зеленог погледа" Перица Одобашић.
Љиљана Паушић Мојић, власница млекаре „Горски" из Јаска, на највећем међународном такмичењу у производњи сира у Лондону освојила је бронзану медаљу за „Горски зрели сир". Од 35 такмичара из разних земаља и више од 3 хиљаде разних врста сирева, наша представница је успела да се окити медаљом за производњу козјег сира. О утисцима са такмичења и значају овог признања Љиљана Паушић Мојић опширније говори у рубрици „Амбасадор Србије". Рубрику припремила колегиница Слађана Савић.
Да ли слушате своју интуицију? И да ли смо сигурни да знамо шта тачно овај термин означава? У свакодневном говору се интуицији најчешће приписује префикс „женска". Неки пак сматрају да је она оно фамозно „шесто чуло" које нам приближава ствари недоступне уобичајеном сету наших чула. О феномену интуиције у рубрици „Мода 202" прича колегиница Оливера Перић.
„Задруга" је ријалити шоу који чини се, највише гледају они који га „не гледају". Гледаност је толика да је првобитна идеја да траје до 31. маја замењена новим датумом, 20. јуном. На неки начин то је и логично, јер кад деца матурирају треба да имају времена да се припреме за пријемни испит за факултет. Да ли су ријалитији нова школа живота, и много тога још, у рубрици „Квака 202" анализира Драгутин Роквић.
Рубрика „Перино перо" доноси вам још сатире и квалитетног горко-слатког погледа на не тако слатку реалност. Све то кроз афоризме произашле из пера Петра Лазића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво