Визија

Нематеријална баштина и заштита културних добара

Говоримо о активностима Музејског друштва Србије, професионалног удружења из области заштите културних добара.

Ова установа је најактивнија организација у Србији када је реч о организовању стручних скупова који се тичу музејске етнографије, нематеријалне баштине, савремене музејске едукације и стратешког програмирања музејских пројеката. У Ваљеву је управо одржана њихова годишња Скупштина и додељена су признања представницима различитих области музејске струке.

Иначе, Музејско друштво Србије издаје часопис „Музеји” који је један од најрелевантнијих у домену херитологије, етнологије и историје уметности као и публикацију „Водич кроз музеје”. Један од важних аспеката њиховог деловања је децентрализација па се активности, иако је седиште организације у Београду, углавном одвијају у градовима широм земље.

Годишња скупштина Музејског друштва Србије била је прилика да се осврнемо на досадашњи рад Друштва и будуће планове. О томе, али и о важности дигитализације музејске документације у Србији на почетку трећег миленијума, разговарали смо са председницом ове установе, етнолошкињом Горданом Пајић и са Тијаном Станковић Пештерац, председницом комисије за доделу награда.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво