Сваштара

„Бити други” назив је изложбе која се отвара данас, поводом обележавања 60 година „Радио Београда 2”.

Свечаност ће бити уприличена у Каменој сали Радио Београда, одакле ће се јавити колега Петар Протић.

У истраживачкој станици „Петница" организује се додела награда младим талентима који су се пријавили на конкурс „Youth Heroes", а који сваке године расписује „Exit" фондација. Специјална награда ове године биће додељена београдској Математичкој гимназији. Са лица места јавља нам се колегиница Милица Ђилас.

„Београдски манифест" је фестивал посвећен рециклажи, који се одржава од 25. до 27. маја на Калемегдану, у сарадњи са „ReCan" фондацијом и компанијом „Ball Packaging Europe". Ради анимирања посетилаца кампања је почела пре фестивала, акцијом „Донеси лименку - освоји награду", која је организована у периоду од 11. до 21. маја испред ТЦ Ушће. Поред ове кампање посетиоце „Београдског Манифеста" на Калемегдану очекује три дана најбоље забаве и уживања за целу породицу у 10 фестивалских зона и на пет програмских бина. О томе нам данас прича представница пројекта, Ања Зелић.

„Матурантски плес" (Europеan Quadrille Dance Festival) велики је европски пројекат који ће бити организован 18. маја од 12 сати, у Београду као и у другим градовима Србије, уз жељу организатора да се обори Гинисов рекорд. Матурантски плес је почео да се одржава у Србији 2005. године, а први град који се прикључио овом пројекту био је град Краљево. 2007. године придружио се и Ниш, као и многи други градови. Сви матуранти плешу исту кореографију, уз музику Јохана Штрауса која се најчешће емитује преко сателитског радија. Најчешће плешу матуранти средњих школа, али у неким градовима учествују и матуранти осмог разреда. О томе данас разговарамо са овлашћеним кооординатором пројекта, Биљаном Јанковић.

Док кијамо, ваздух кроз наше ноздрве лети брзином до 160 километара на сат. Уколико кијање стопирамо, сав притисак сели се у неки други део тела који може да страда. Стопирањем или спутавањем кијања сав притисак сели се у уши где може да доведе до оштећења, на пример, пуцања бубне опне. Занимљивости о кијању као и разлоге зашто се код ове појаве не треба суздржавати представља вам, у рубрици „Да си жив и здрав", колегиница Дејана Јочовић.

Одбојкашка репрезентација Србије такмичење у новоформираној „Лиги нација" почиње на домаћем терену у Краљеву, где ће јој од 25. до 27. маја ривали бити Бразил, Италија и Немачка. Један од људи који селектору Грбићу помаже да се наши одбојкаши што боље припреме за ово такмичење је и наш саговорник у рубрици „Много смо најјачи", Неџад Османкач. Са њим је разговарала колегиница Вања Савић.

Овог петка бенд „Репетитор" наступа у Нишу, „Игралом" је у Београду, а у Зрењанину је „Зрок фестивал". Ко све тамо наступа и шта још има од концерата овог 18. маја, сазнаћете у рубрици „Пази, свира се", колеге Владимира Тодоровића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво