Сваштара

Емисија „С Тамаром у акцији“ о реновирању Онколошког одељења крагујевачке Клинике за педијатрију у 202 повода

Емитовањем ове емисије на РТС-у биће завршен пети хуманитарни серијал „С Тамаром у акцији". Радове у Крагујевцу су пратиле бројне новинарске екипе, међу њима и наша. Шта је све урађено на Онколошком одељењу Клинике за педијатрију крагујевачког Клиничког центра, чућете од поднева.

Српска православна црква прославља Спасовдан или Вазнесење Господње. То је уједно и градска слава Београда, која ће, као и претходних година, бити обележена литијом главним улицама. Она представља заједничко, саборно прослављање великог празника. Свечану литију ће пратити Милица Ђилас.
Чућете како се предузеће „Градске пијаце" укључило у међународну кампању „Love Your Local Market 2018". Реч је о покрету који се залаже за очување традиције и културе, неговање односа поверења између произвођача и купаца, значај здраве и безбедне хране која се продаје на тржишту и промовисање пијаца као важног туристичког симбола сваког града.
Гост рубрике „Господо, амбасадор Србије" биће Дамјан Силбашки, студент завршне године Пољопривредног факултета у Београду. Хоби му је израда маски и специјалних ефеката за студентске пројекте и филмове у домаћој и иностраној продукцији. Између осталог, Дамјан је аутор костима за глумца Предрага Бјелца у четвртом делу филма о Харију Потеру. Забележио Марко Мирановић.
У делу емисије под називом „Топ потоп" познати састављају листе на разне теме које бирају сами. Професионални кувар Јованка Симић Павловић открива колико је времена, маште и сналажљивости потребно при избору и спремању хране за госте. Припремила Љиљана Обрадовић.
Драгутин Роквић у ауторској рубрици „Квака 202" на духовит начин објашњава како земљачка веза може да реши комунални проблем и коме је теже због кредита, странкама или грађанима.
Тема „Моде 202" коју припрема Оливера Перић, биће храброст. Када је потребна и шта одваја храбре од оних других?

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво