Сваштара

Фестивал младих рокенрол бендова 19. маја у Петој београдској гимназији

Гајење и одржавање рок културе у Петој београдској гимназији сада је већ традиција. Рокенрол фестивал је музички догађај који младим рок саставима жели да да ветар у леђа и окупи заљубљенике у овај жанр. Тим поводом гошће у „202 повода” биће Александра Маравић, професорка енглеског језика и ученица Ирена Радоњић. Младе рок снаге ће наступати пред стручним жиријем који ће чинити Владимир Новичић, Никола Чутурило и Петар Рудић. Награда за победнички бенд је професионално обрађени снимак наступа уживо. У оквиру ревијалног дела програма очекују нас наступи састава „Земља грува" и „Психобиље", а манифестацију ће пратити и изложба ученика Пете београдске гимназије и пријатеља. Водитељ је Милош Поповић.

Традиционална продајна изложба цвећа одржава се до 20. маја у парку Мањеж, под називом Београдско пролеће. Учествује око 35 излагача из целе Србије који су обезбедили попусте до 30% на саксијске врсте, као и дендроматеријал. Из парка Мањеж јавља се наш репортер Вања Савић.

Када крену више температуре, чешће и обилније користимо дезодорансе, посебно људи који се појачано зноје. Већина препарата прикрива непријатан мирис, али и уништава бактерије које га узрокују. На шта треба обратити пажњу при избору дезодоранса, говори Весна Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Оливера Кривокапић Драгићевић је прослављена југословенска кошакашица, освајач бројних трофеја у земљи и иностранству. Одласком у Агону из Дизелдорфа започела је професионалну каријеру и отворила врата будућим кошаркашицама да своје каријере наставе у иностранству. Истакнути је спортски радник и организатор неколико значајних хуманитарних манифестација, попут Фестивала женског спорта или Трке Деда мраза. Тренутна борба јој је да женски баскет 3 на 3 добије своју шансу и достигне мушку репрезентацију. У рубрици „Много смо најјачи" Оливера нам открива још неке детаље из своје каријере. Припремила Вања Савић.

Да ли је новински наслов „Нарко-баба шокирала Сремску Митровицу" препун предрасуда? Сазнећете у сатиричној рубрици Квака, Драгутина Роквића.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво