Устанак

Почетак дана проведите уз информације од користи за све, и музику која мами осмех.

У „Цртици 202" ћемо причати о еколошко-друштвеним изменама наших модерних навика. Кроз проблем бацања влажних марамица у одводе који се лако потом и запуше, посматраћемо однос људи према отпаду који им није директно пред очима. Истовремено, већи проблем фабрика-загађивача је итекако ту, али, њих је теже „преваспитати".

Током целог јутра пратићемо какво је стање на путевима и где има измена у саобраћају, када метеоролози најављују кишу и непогоде, као и где су најављена искључења струје и воде.

Спортске вести са најновијим резултатима и новостима домаћих и иностраних клубова и спортиста припрема мр Биљана Шујдовић.

Прелиставаћемо данашњу домаћу штампу и издвојити актуелности вредне пажње. Ту су и нове вести у сваком сату, приче о актуелним догађајима у Србији и свету, подсећање на курс динара и низ рубрика.

Чланови Удружења за Кронову болест и улцерозни колитис Србије - УКУКС која окупља особе оболеле од запаљенских болести црева, организоваће хуманитарну акцију под слоганом „In their shoes". Програм акције подразумева коришћење телефонске апликације која ће омогућити кориснику да доживи искуство особе оболеле од запаљенских болести црева. Циљ пројекта је упознавање и ширење свести опште популације о овим болестима, а о томе ће нам говорити Љиљан Ђаковић, председник УКУКС-а.

Повела се велика полемика у јавности око тога треба ли аутомобили старији од 15 година да иду на технички преглед два пута годишње? Трошак толике „бриге" о нашим возилима сносићемо ми сами. Да ли можда треба ту идеју пребацити на свет политике - па онда и политичаре, са стажом од преко 15 година, слати два пута годишње на лекарски преглед? О томе данас, у рубрици „Квака 202" промишља колега Драгутин Роквић.

Када се удружимо, проблеме лакше решавамо, а зато је ту и наша рубрика „Слушаоци репортери"! Данашње питање послао нам је слушалац који се припрема за прво дуже путовање аутомобилом и жели да зна која документа су му све потребна за прелазак границе. Детаљне информације чућете у прилогу Слађане Савић.

Туристичка сезона почела је и у Србији, а шта је планирано за једну од престоничких атракција, боемску четврт Скадарлију, пренеће наша репортерка Вања Савић.

Да би почетак дана био још лепши, насмејаћемо вас уз рубрику „Добро јутро" Дарка Коцјана и Виц на блиц.

Позивамо вас да са нама поделите нешто што сматрате важним или занимљивим - телефоном 011-3249-202, или нам пошаљите СМС на број 064-0202-200 (по цени обичне поруке). Ту је и мејл program202@gmail.com а ту су и друштвене мреже - Твитер (@ustanak202) и Фејсбук (Radio Beograd 202).

Водитељка: Круна Пинтарић
Уредник: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво