Сваштара

Пред завршни турнир Евролиге у Београду, кошаркашки репрезентативац и НБА играч Предраг Дробњак гостује у 202 повода.

Фајнал-фор, на којем ће учествовати четири најбоље екипе, биће одржан од 18. до 20. маја у „Штарк арени". Први пут у нашем главном граду за пехар ће се борити бранилац титуле Фенербахче, Жалгирис, ЦСКА и Реал Мадрид - сви бивши прваци Европе. Наш гост ће говорити о квалитету Евролиге, изнети своје прогнозе и очекивања од завршног турнира. Неће изостати ни коментари о домаћем шампионату и тренутном стању у европској и светској кошарци. Са Предрагом Дробњаком од поднева разговара Милован Вукићевић.

У знаку кошарке ће бити и рубрика „Много смо најјачи". Бивши кошаркаш Срећко Јарић, промотер овогодишњег Европског првенства Српске дијаспоре, говориће о својим успесима, игрању за репрезентацију и сећањима на неке од утакмица. Забележила Вања Савић.
Најавићемо „Белоцрквански карневал", међународну манифестацију која има традицију дугу више од 150 година. Траје седам дана и уз богат програм промовише привредне и туристичке потенцијале Беле Цркве и региона.
Јована Зец ће вам испричати причу о авану. Јавиће се са изложбе „Уситњавање" у Етнографском музеју, посвећене једној од најстаријих човекових алатки чија је функција остала непромењена до данашњих дана.
Хејтовање је англизам који се одавно одомаћио код нас. Хејтерима називамо људе који воле да мрзе. Срећемо их свуда, а највише на друштвеним мрежама. Да ли су они исто што и намћори или ипак постоји разлика, питања су на која духовито одговара Миодраг Стошић у својој радио колумни „Велики бљак".
Тема рубрике „Да си жив и здрав" су заблуде о исхрани. Чућете да ли су тврдње које читамо о појединим намирницама само митови који могу и да нашкоде? Да ли је црвено месо заиста канцерогено, доводи ли претеран унос шећера сигурно до дијабетеса, да ли је глутен стварно тако лош? Припремила Милена Милићевић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара