Сваштара

Дан победе је један од најзначајнијих празника у европском календару

Након шест година борбе, 9. маја 1945. године, Немачка је потписала капитулацију, због чега се у Европи овај дан слави као Дан победе, иако је званично крај рата био неколико месеци касније када се предао и Јапан. Пре тачно 73 године, Европа се ослободила највеће пошасти која је могла да сустигне народ, а то је велики рат који је однео много жртава. Зато се 9. мај слави као један од најсветијих тренутака, о којем говоримо у „202 повода".

Наш репортер Јована Зец данас се јавља из једне од најраскошнијих башта у Београду, у којој се налази око хиљаду биљака на отвореном и исто толико у затвореном простору. Сазнаћемо да ли постоје посебни програми за посетиоце, шта би све требало видети и којим данима могу да посете Ботаничку башту.

Ако бисмо правили листу воћа најлепшег изгледа и неодољивог укуса и мириса, јагоде би свакако заузеле високо место. Чињеница је и да су вишеструко корисне за опште здравље. О благотворном дејству јагода, у рубрици „Да си жив и здрав", говори Весна Парезановић Алексић.

Млада ватерполисткиња Вања Лазић се након кратке, али успешне каријере пливања перајима, одлучила да проба нешто другачије. Избор је пао на још један водени спорт, али са лоптом. Зашто је „стала" међу стативе, које одбране и који гол никада неће заборавити, чућете у рубрици „Много смо најјачи" коју је припремила Вања Савић.

Најављујемо први самостални концерт, тренутно најпопуларније рок атракције у Хрватској, групе „Ватра", 25. маја у Дому омладине Београда.

Чућете нова издања редовних рубрика: Лепе вести, Културни водич, Квака, Супер спорт, Сервис 202, Реченица која дан значи...

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво