Ars, Artifex

Светски конгрес Међународне федерације за позоришна истраживања први пут у Београду, Позоришни фестивал „Јоаким Вујић” у Новом Пазару и збирка поезије Бориса Мледеновића из „Јарбола”

Светски конгрес Међународне федерације за позоришна истраживања (ИФТР) ће први пут бити одржан у Београду од 9. до 13. јула 2018. Тема овогодишњег Светског конгреса је: Позориште и Миграција - позориште, нација и идентитет између миграција и некретања. У најоштријој конкуренцији највећих градова света и најелитнијих културних и образовних институција, Студио-Лабораторија извођачких уметности Факултета драмских уметности у Београду освојио је организацију овог изузетног догађаја.
Позоришни фестивал Јоаким Вујић, један од најзначајнијих у Србији, ове године биће одржан у Новом Пазару, од 7. до 14. маја. Публика ће моћи да погледа 9 представа домаћих позоришта ван Београда и Војводине, а ове године оне су из: Врања, Лазаревца, Ужица, Kрагујевца, Шапца, Грачанице и Новог Пазара.
Борис Младеновић из бенда „Јарболи" представио је своју збирку поезије „Смешна мука" соло концертом одржаним у Установи културе „Вук".

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво